رونق تولید ملی | چهارشنبه، ۲۹ خرداد ۱۳۹۸
نمایش محتوای تولیدات ویژه

سبزه نوروز

#بهار_مهربانی

تا شب عید هرچه بتوانند می فروشند و آنچه باقی می ماند یکراست روانه سطل زباله می شود. سرنوشت سبزه های به فروش نرفته همین است. بعد از تحویل سال دیگر به کار کسی نمی آیند. همان ها هم که به فروش می رسند البته روز 13 فروردین سرنوشتی مشابه پیدا می کنند، با این تفاوت که آنها را به آب روان می سپارند تا بلا و بیماری را از خانه دور کند.
سم کهن قرن هاست پابرجاست. حالا اما گروه هایی در تلاشند شیوه ای دیگر را جایگزین رسم پیشین کنند؛ شیوه ای که هدر رفت منابع را به حداقل می رساند و حتی به زعم آنها به سود محیط زیست است. نه به سبز کردن غلات و حبوبات، از جمله این راهکارهاست. طبق برآوردها هرسال حدود 60 میلیارد ریال با احتساب مواد اولیه و آب شیرین مصرفی، برای تهیه سبزه عید ایرانیان هزینه می شود. بعضی گروه های زیست محیطی پیشنهاد می دهند جای اینکه گندم و عدس برای سال نو سبز کنیم، می توانیم از دانه مرکبات، خرما و بلوط استفاده کنیم که در آن صورت به جای یک ظرف سبزه، نهالی خواهیم داشت که دورانداختنی نیست و می تواند به رشد خود ادامه دهد و حتی چند صد سال عمر کند و یادگار خوبی برای آیندگان باشد.

 

 

 

 

رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.