نمایش محتوای تولیدات ویژه

شکر تاقاریا تاروک

شکر تاقار یا تاروک اسم من شکر تیغال است گیاه من تیغی است از خانواده خارخاسک به نام تیغال و تیهال و منجک آن از دسته ای قاب بالان است به نام خزو کک طرز ساختمان من با سایر انگبین ها فرق دارد زیرا خزوکک مرا برای تغذیه خود نمی سازد بلکه برای حفظ نوزاد خود نیکنوش گیاهان را گرفته و آنرا به صورت انگبین در آورده و مانند پیله دور اخمها و نوزاد خود می بندد و پس از چندی که نوزاد بالغ شد پیله را سوراخ کرده از آن خارج می شود . ترکیبات گیاه ترکیبات این پیله عبارتند از سلولز - نشا سته و قندی به نام تره ها لز - در آن یک ماده ی ضد حساسیت نیز و جود دارد و همین جهت است که بعضی از بیمارانی که مبتلا به تنگ نفس می باشند از گرم شده من بهرمند می گردند . من مانند سایر انگبین ها ملین بوده و دستگاه گوارش را منظم می نمایم . به گیاه من اعراب رعی الایل شوک الجمال - شوک الجمل - شکر تیار هم می گویند - جهت سرفه و سوزش مری توصیه شده ام - صدا گرفته شما باز خواهم کرد و خشکی گلو را بر طرف کرده و نرم می نمایم - زیاده روی در خوردن من تولید قی می نماید و مقدار خوراک من تا هجده گرم می باشد . خوردن گیاه دارویی به نام شکر تاقار که در عطاری موجود است.این ماده گیاهی را کوبیده و یک قاشق غذاخوری را درون آبجوش ریخته و میل کنید.از گلو درد و سرفه های خشک راحت میشوید شکر تاقار یا تاروک که از بزاق حشره ای به نام در بین خار های بیابان درست می شود خار زیزا وبعضی می گویند کنگر، وحشره بر گرد خود بزاقی تنیده که لانه اوست وشبیه کشک وبه اندازه یک سنجد بزرگ یا عناب می شود وخود نیز در آن جادارد ووقت استفاده باید آن را از حشره خالی کرد در بیابانهای مهر یز در ماههای تیر تا شهر یور به دست می آید و در زمستا ن به عنوان داروی گلو درد مصر ف می شود . این پیله را نمی جوشانند بلکه می کوبند وبا شکر می خورند در بیابانهای فارس هم میروید مسعود شاهنگی تولیدات ویژه صدا وسیمای یزد

 

 


رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.