رونق تولید ملی | یک‌شنبه، ۲۸ مهر ۱۳۹۸
نمایش محتوای تولیدات ویژه

لتیر

یکی از ساده ترین و بهترین نان ها لتیر هست. حالا این اسم از کجا امده من خودم هم نمی دونم. مهم ترین موضوع در پخت نان آرد با کیفیت , تخمیر خوب و پخت مناسب هست. خمیر از آب , نمک و خمیر مایه تشکیل شده که به مدت 4 ساعت عملیات تخمیر انجام میشه پخت هم به وسیله اجاق گازهای بزرگ زمینی و وسایل مربوطه(ساز , تابه و لتیر کن) انجام میشه پختن 3عدد نان متوسط در کل چیزی حدود 20-30 دقیقه وقت می گیره روی نان هم برای طعم بهتر آن مخلوطی از کنجت ،سیاه دونه و گل زرد و... ریخته میشه که به زبان محلی به آن "تُخمُ تِرک" گفته میشه.. نان لتیر روغنی ..مواد لازم: از این مواد پنج تا نون درست می شه. آب :یک ونیم لیوان آرد :دو لیوان نمک :یک قاشق چایخوری سر پر پیاز متوسط :یک عدد زیره و پودر شوید وخشک و کنجد و سیاه دونه :مقداری روغن به میزان لازم طرز تهیه : ابتدا آرد وآب ونمک را با هم مخلوط می کنیم و کمی ورز می دهیم تاخمیر نرمی به دست بیاد .اگه خمی ربه دست می چسبه ارد اضافه نمی کنیم برعکس دستمون را خیس می کنیم و آن را ورز می دهیم . پیاز ر ا ریز خرد می کنیم .و با خمیر مخلوط می کنیم در یک ماهیتابه تفلون (ماهیتابه باید نچسب باشه ..قدیمیها در ماهیتابه مسی درست می کردند که کاملا نچسب بود و از روغن حیوانی هم استفاده می کردند ) ودر ان روغن مایع می ریزیم و وقتی گرم شد به اندازه یک مشت کوچک از خمیر را در روغن قرار می دهیم وبا سر انگشتان خیس خمیر را در روغن باز می کنیم .و روی آن کنجد ویا از بقیه مواد روی آن می پوشانیم .و کمی هم فشار می دهیم تا به خمیر بچسبه . در یک ماهتابه بزرگ می تونیم چند تا نون کنار هم باز کنیم و روی ان از موادی که دوست داریم می ریزیم .حتی می تونیم زیره و سیاه دونه وکنجد را مخلوط کنیم و روی نون ها بریزید . وقتی نون ها خودش را گرفت .حرارت را ملایم می کنیم .آنها را زیر ورو می کنیم تا سمت دیگه هم خوب پخته بشه .چون خمیر ور نیومده هست زیاد روغن جذب نمی کنه .

رای شما
میانگین (2 آرا)
The average rating is 3.5 stars out of 5.