رونق تولید ملی | شنبه، ۲۷ مهر ۱۳۹۸
نمایش محتوای تولیدات ویژه

کوفته برنجی یزدی


کوفته برنجی یزدی از شب قبل لپه و برنج را جدا جدا در آب خیس می کنیم. قبل از تهیه غذا آب آن را خالی کرده و هر کدام را در ظرفی جدا می گذاریم تا با کمی نمک نیم پز شود. برنج در حدی خام که برای دم کردن بر می داریم و لپه در حدی خام که زیر فشار دست له بشود. لپه، گوشت و پیاز را با هم چرخ می کنیم. برنج، نمک، زردچوبه، فلفل، آرد و تخم مرغ را به آن اضافه کرده به شدت ورز می دهیم تا خمیری چسبنده بدست بیاید.برای سسی که کوفته ها در آن پخته می شوند، داخل قابلمه ی تخت و بزرگی مقداری پیازداغ، زردچوبه، نمک ، دو لیوان آب و به اندازه ی یک مشت کوچک از مایه ی کوفته را با هم مخلوط کرده می گذاریم تا به جوش بیاید. مقداری خمیر کوفته را کف دست مثل کتلت پهن کرده یک عدد آلوی خیسانده و مقداری پیاز داغ در وسط آن می گذاریم، گوشه هایش را جمع می کنیم و آن را قل می دهیم تا مانند یک توپ کروی در آید و داخل سس می گذاریم. هر کوفته باید به اندازه ی یک نارنگی بزرگ باشد. بعد از گرفتن همه کوفته ها به سس آب اضافه می کنیم تاحدی که دو سوم کوفته ها زیر سس قرار بگیرد و یک سوم بالایی آنها بیرون بماند. سیب زمینی ها را هم مابین کوفته ها می چینیم. بهتر است سیب زمینی ها هم اندازه کوفته ها باشند تا غذا ظاهر بهتری پیدا کند. زمان قرار دادن سیب زمینی ها را طوری تنظیم می کنیم که نه خام بمانند و نه بین کوفته ها وا بروند. نکته ی مهم این غذا این است که نباید کوفته ها از هم وا رفته و بشکفند. برای جلوگیری از آن باید به این نکات توجه کنید: آب کوفته نباید خیلی چرب باشد و نباید کاملا روی کوفته ها را بپوشاند. شعله ی اجاق نباید زیاد باشد و غذا نباید در حین پخت قل بزند. شعله باید کم نگه داشته شود. ترتیبی بدهید تا بخارات از ظرف خارج شوند. می توانید در قابلمه را نیم باز بگذارید یا به جای در از یک آبکش استفاده کنید. در مرحله ی آخر هم می توانید با توجه به طبعتان به آب کوفته ها در حد دلخواه آبغوره اضافه کنید و درون ظرف سرو کنید. این غذای سنتی فوق العاده قشنگ و خوشمزه است. امیدوارم ازش لذت ببرید.

رای شما
میانگین (2 آرا)
The average rating is 3.5 stars out of 5.