حمایت از کالای ایرانی | جمعه، ۲۳ آذر ۱۳۹۷
نمایش محتوای تولیدات ویژه

گلخانه لیلیوم یزد

لیلیوم=گیاهی پیاز دار است که شامل گونه های=اوربیت. اوربیتال و... می باشد و از گونه بومی ایران می توان سوسن چهلچراغ را نام برد.این گیاه را می توان به راحتی نگهداری و تکثیر کرد و در کل گیاه بسیار کم توقعی است و می توان به راحتی ان را هم در هوای ازاد و هم در داخل اپارتمان به راحتی پرورش داد و پیاز این گیاه نسبات به سرما و یخبندان بسیار مقاوم است.طول دوره رشد این گیاه حدود  70-120 روز می باشد و ارتفاع ان به75-130 سانت می رسد.گل های این گیاه در رنگ های بسیار زیاد و جذابی وجود دارد بعضی گونه ها دارای بوی بسیار شدید و مطبوئی است .میزان عطر در برخی گونه ها بیشتر و در برخی کمتر است و حتی برخی گونه ها عطر قابل توجهی تولید نمی کنند.پیاز های بالغ می توانند 7-15 غنچه تولید کنند که قطر دهانه هر گل به 16-20 سانت و حتی بیشتر نیز می رسد. کیفیت گل ها و تعداد ان ها به بزرگی پیاز .غنی بودن خاک و تغذیه گیاه بستگی دارد.
پیاز ها را به دو طریق می توان کاشت =

کاشت در گلدان=برای کاشت پیاز ها در گلدان بایستی پیاز ها را در عمق 3-5 سانت در گلدانی به ارتفای حداقل20و قطر 10 سانت کاشته شود.

کاشت در باغچه=باید پیاز ها را در عمق 7-15 سانت خاک  و در محلی نیمه سایه بکارید تا همه ساله شاهد گل های زیبای ان باشید .

 

خاک مناسب = ترکیب =یک قسمت خاک باغچه+یک قسمت شن و ماسه+دو قسمت کمپوست یا خاک برگ

 

میزان نور=لیلیوم به نور نسبتا زیادی نیاز دارد اگر می خواهید پیاز ها را در باغچه و یا در هوای ازاد بکارید برای ان محلی نیمه سایه در نظر بگیرید و اگر می خواهید پیاز ها را در گلدان بکارید گلدان ها را در صورت امکان در داخل پاسیو /گلخانه/ و یا بالکن و یا پشت بام قرار دهید اما درغیر این صورت  گلدان را در پشت پنجره بگذارید.

 

میزان ابیاری= همیشه باید خاک را مرطوب نگه داشت و هر وقت که سطح خاک خشک شد گیاه را ابیاری کرد .

 

رفع نیاز سرمایی=پیاز لیلیوم برای گلدهی مجدد نیاز به یک دوره سرمایی خاصی دارد تا بتواند مجددا به گل بنشیند این دوره سرمایی 8هفته و یا بیشتر طول می کشد  که نشانه رفع نیاز سرمایی ان ظهور ریشه های جدید و جوانه است . پیاز هایی  که در باغچه و یا در هوای ازاد هستند با امدن زمستان نیاز سرمایی ان ها به طور طبیعی بر طرف خواهد شد .و پیاز هایی  که در گلدان هستند باید  فصل زمستان در هوای ازاد و یا محلی سرد منتقل شوند تا نیاز سرمایی ان ها برطرف شود .

 

تکثیر پیاز =لیلیوم را می توان از طریق جدا کردن پیاز چه ها .جدا کردن فلس های پیاز و بذر تکپیر کرد

 

کود و تغذیه=بهترین کود برای لیلیوم در طول دوره رشد کریستاکول سبز و در زمان ظهور غنچه کریستاکول قرمز است /هر 10 ردز یک بار/البته از کود های کامل هم می توان استفاده کرد.

 

تهیه پیاز= پیاز لیلیوم را می توان از گل فروشی ها و یا سایت های اینترنتی معتبری   خریداری نمود سعی کنید پیاز های درشت را خریداری کنید.

 

نکته1=گیاه لیلیوم پس از پایان دوره گلدهی کم کم شروع به زرد شدن و خشک شدن می نماید که جای هیچ گونه نگرانی نیست در این مرحله کود را قطع و ابیاری را کاهش دهید

نکته2= ابیاری بیش از حد باعث از بین رفتن و لهیدگی پیاز می شود.

نکته3=لیلیوم فقط دارای یک ساقه گل دهنده است و اگر سر  ساقه اصلی بشکند گلدهی در سال بعد انجام می شود

نکته4=برای جلو گیری از شکستن ساقه گلدهنده توسط باد و...از قیم استفاده کنید.

نکته5=اگر می خواهید در عید نوروز شاهد گلهای زیبای  لیلیوم باشید پیاز ها را در دی ماه به داخل اتاق و یا گلخانه  گرم کنتقل کنید.

نکته6=در طول دوره رفع نیاز سرمایی پیاز ها ان ها را هر چند وقت یکبار و به میزان بسیار کم ابیاری  کنید

رای شما
میانگین (8 آرا)
The average rating is 4.125 stars out of 5.


جواب‌های شاخه ای نویسنده تاریخ
سلام خسته نباشین من مخواستم ادرس این گلخونه رو... مهدی نصرتی ۱۳۹۴/۱۲/۹ ۰۸:۱۰
با سلام آيا امكان اين وجود دارد كه عكس ليليومهايي... سيد محمد ۱۳۹۵/۰۸/۱۱ ۱۱:۳۲
مطالب بسیار مفید بود استفاده ه کردم حسن ۱۳۹۶/۱۱/۱۸ ۱۳:۰۴

حسن
مطالب بسیار مفید بود استفاده ه کردم
0 (0 آرا)
پست شده در ۱۳۹۶/۱۱/۱۸ ۱۳:۰۴
سيد محمد
با سلام
آيا امكان اين وجود دارد كه عكس ليليومهايي كه موجود داريد(رنگها و رقم يا گونه بهمراه اسم) به بنده ايميل كنيد . آيا پياز اين گياه براي فروش هم موجود است؟ با تشكر
0 (2 آرا)
پست شده در ۱۳۹۵/۰۸/۱۱ ۱۱:۳۲
مهدی نصرتی
سلام خسته نباشین من مخواستم ادرس این گلخونه رو پیدا کنم یا حداقل شمارا تلفن یکی از مسولین نشو اگه ممکنه میدونید بهم ایمیل کنین خیلی مهمه و واجبه مرسی ازتون تشکر
مدیر سایت: با سلام.شما می توانید به اداره جهاد کشاورزی شهرستان تفت مراجعه و آدرس گلخانه های پرورش گل را بگیرید.
+2 (2 آرا)
پست شده در ۱۳۹۴/۱۲/۹ ۰۸:۱۰